Στις φωτογραφίες βλέπετε τους μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α3 του ΓΕΛ Λιμένα να πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λιμένα, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας του Αρχαίου Κόσμου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν με βάση τα εκτειθέμενα ευρήματα ότι η Θάσος εμφανίζει δείγματα κατοίκησης από την Παλαιολιθική εποχή (60.000 π.Χ.) και αποτελεί κοιτίδα ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς στην Ελλάδα (3.000 π.Χ.).

Αυτό αποτέλεσε έκπληξη για τα παιδιά, αν και είχαν ξαναεπισκεφθεί το Μουσείο. Οπότε προτείνουμε αντί της βόλτας στα Μουσεία, τη συνοδεία καθηγητών που επιδιώκουν την επιβεβαίωση όσων γράφουν τα σχολικά βιβλία, την ανακαλυπτική μέθοδο και την αναγωγή στο παρόν. Επίσης θεωρούμε ότι τέτοιου είδους επισκέψεις μπορούν να αναδείξουν την τοπική ιστορία κάθε τόπου, εν προκειμένω της Θάσου, ώστε οι σημερινοί μαθητές-τριες και αυριανοί πολίτες να εκτιμούν την αξία του τόπου τους και να ξέρουν γιατί χρειάζεται την ειλικρινή προστασία τους.

Μ.Κ. Κωνσταντινίδου  –  ΠΕ 02 Φιλόλογος